“Ik wil mijn dochter kennis laten maken met boekjes en plaatjes”

Wie: Tobias (32) en dochter River (1) uit Spijkenisse
Wat: kinderboeken lezen
Wanneer: wekelijks

Tobias en River komen vrijwel elke week samen in de Boekenberg, op dinsdagen. Dan heeft Tobias namelijk zijn ‘papadag’ en plant hij een exclusief leesuurtje samen met zijn dochter. Tobias: “Ik wil haar hier kennis laten maken met cultuur, lezen, boekjes en plaatjes. Dat vind ik belangrijk. Als we hier zijn, ligt de focus echt op boeken, verhalen en plaatjes. Thuis lezen we ook, maar daar is veel meer afleiding. Van de televisie bijvoorbeeld.” Ook de tentoonstelling over dino’s slaat aan bij River. Tobias: “Ze is gek van dino’s. Als ze uit bed komt roept ze vaak al “dino kijken!”” Het woord ‘dino’ is nog maar net gezegd, of River rent inderdaad al enthousiast richting de tentoonstellingsruimte in het Milieu Huis.

Brain Training

Ook voor zichzelf komt Tobias graag in de Boekenberg. Hij is geboren en getogen in Spijkenisse en kocht er onlangs een huis. De nabijheid van de Boekenberg vindt hij prettig: “Voor mezelf geldt ook dat ik thuis sneller m’n telefoon pak of de tv aanzet. Hier kom ik echt om te lezen.” Wat leest hij dan zoal? “Oh, dat is erg saai hoor. Tenminste, voor mij is het interessant, maar voor anderen waarschijnlijk niet. Ik lees vooral over fysiologie, anatomie en trainingskunde.” Tobias is personal trainer en traint onder andere topsporters op hoog niveau. “Ik ben er zo’n 14 uur per dag mee bezig.”

Na het dino’s kijken en boekjes lezen neemt Tobias zijn dochter nog even mee naar de markt voor een banaantje. Daarna is het tijd om naar huis te gaan. “Dan moet River naar bed, en papa eigenlijk ook. Haha. Samen op pad is leuk, maar vermoeiend.”
Het is eigenlijk ook topsport.