“Net als de Boekenberg streef ik met de Startup Academy kennisdeling na”

Wie: Arthur (50) uit Spijkenisse
Wat: organiseert Startup Academy in de Boekenberg
Wanneer: maandelijks

Voor Arthur is de Boekenberg een verlengstuk van de woonkamer, want “je kunt elkaar ontmoeten, gesprekken voeren of alleen zijn terwijl je tóch omringd bent door mensen, dynamiek en plezier. Het is een plek waar je hoe dan ook geïnspireerd wordt.” Arthur is zowel bezoeker als onderdeel van de randprogrammering van Bibliotheek de Boekenberg. Vijf keer per jaar organiseert hij er de Startup Academy voor ondernemers, met zijn bedrijf inPAY, “altijd op een woensdag en als het goed uitkomt in de tweede week van de maand.” Hij is een man met een missie en wil door kennisdeling iedereen gelijke kansen bieden in ondernemerschap. Met inPAY online salarisadministratie draagt hij hier al aan bij, met de Startup Academy wil hij iets concreets teruggeven aan Spijkenisse.

Maatschappelijk relevant

Een man van twee werelden, zo noemt Arthur zichzelf. Vanwege zijn liefde voor mensen en service enerzijds, en zijn passie voor werken met cijfers anderzijds. In zijn Startup Academy komt dit alles samen. Arthur: “We willen maatschappelijk relevant zijn en hebben als doel diverse mensen en partijen met elkaar te verbinden.” De laagdrempeligheid van de Boekenberg is voor zijn programma van belang. “We houden de activiteiten van de Startup Academy zo toegankelijk mogelijk, terwijl we tegelijkertijd streven naar een hoge kwaliteit.”

Naast de organisatie van de Startup Academy, komt Arthur ook in de Boekenberg voor besprekingen en vergaderingen. “De locatie is inspirerend, daarom is de Boekenberg mijn eerste keuze. Naast de prachtige locatie werken er enthousiaste mensen, dat is voor mij van meerwaarde.” In de Boekenberg herkent Arthur dezelfde focus op kennisoverdracht. “Het is een plek voor iedereen en daarom is het voor ons de juiste omgeving.”