“Het is een fijne plek om mijn taalcursisten te ontmoeten”

Wie: Taalcoach Gaby (38) en cursist Mercedita (48) uit Spijkenisse
Wat: Hulp bij het verbeteren van de Nederlandse woordenschat
Wanneer: wekelijks

Aan één van de tafeltjes bij het raam zitten Mercedita en Gaby samen te lezen. Mercedita leest voor, Gaby luistert en corrigeert waar nodig. Gaby is sinds kort taalcoach: “Ik volgde bij de Boekenberg eerst een Taalcoach cursus. Nu ontmoet ik hier mijn cursisten en help ik ze hun Nederlandse woordenschat te verbreden.” Daarvoor kwam Gaby bijna nooit in de Boekenberg. Nu ze de plek kent, komt ze er vaker én ontmoet ze er wekelijks al haar cursisten. Ze vindt het een fijne locatie, de werkplekken bij het raam zijn favoriet en gelukkig goed toegankelijk met haar rolstoel.

Schat aan woorden

Mercedita woont al lang in Nederland en spreekt een aardig woordje Nederlands, maar ze is nog niet tevreden. Ze voelt zich comfortabeler wanneer ze Engels spreekt, omdat haar woordenschat nog niet groot genoeg is naar haar zin. Haar zoon van 18 jaar oud vond dat ze ook thuis meer Nederlands moest spreken en stimuleerde haar tot het nemen van een taalcoach. Mercedita: “Hij zei dat hij me soms niet goed begreep. De uitspraak van sommige woorden is ook zo moeilijk!”

De sessie met Gaby zit er net op. Mercedita staat op, het boekje – Systematisch oefenen met werkwoorden – onder haar arm. Gaby verwelkomt tegelijkertijd haar volgende cursist alweer.