“Door hier te studeren kan ik me veel beter concentreren”

Wie: Michelle (21) uit Spijkenisse
Wat: studeren
Wanneer: wanneer nodig

Michelle zit in een afgezonderd studiehokje, oordopjes in en de focus op haar beeldscherm. Ze woont samen met haar vriend in Spijkenisse, waar ze ook opgroeide, en studeert Verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Michelle: “Ik zit in mijn laatste jaar en ben nu bezig met de afsluiting van mijn minor. Dat kost enorm veel tijd en leeswerk.” Focus is dus van belang. Toen een vriendin haar vertelde dat ze in de Boekenberg aan haar scriptie werkt, was Michelle’s interesse gewekt: “Ik had daar nog nooit over nagedacht, maar het is een uitkomst. Ik studeerde altijd thuis, maar was dan snel afgeleid en ging bijvoorbeeld opruimen. Dat kan hier niet.”

Opperste concentratie

Studeren in de Boekenberg bevalt haar goed: ze hoeft niet eerst met de metro naar Rotterdam centrum, maar is toch weg van huis en dus van de afleiding die daar op de loer ligt. “Hier stap ik op mijn fiets en ben ik binnen tien minuten in de bieb. Gisteren zat ik hier van 11.30 tot 15.30 uur. In dit studiehokje kan ik me afsluiten. Er lopen natuurlijk soms mensen voorbij, maar door mijn oordopjes in te doen sluit ik me volledig af en kan ik me goed concentreren. De tijd vliegt dan voorbij.”

Ook café Zinnig vindt ze een uitkomst “Het is lekker dat je er rond lunchtijd een broodje en drankje kunt halen. Dat wist ik helemaal niet toen ik hier weer kwam, het was een fijne verrassing.” Het is ook voor Michelle bijna lunchtijd, daarna gaat ze weer door. Dat moet ook, want ze heeft nog maar vier dagen voor de deadline. “Ik ga door totdat ik genoeg heb gedaan voor vandaag.” Aan het einde van dit studiejaar staat de scriptie op de agenda. Dan zien we Michelle waarschijnlijk nóg vaker in de Boekenberg.